PRAKTIJK VOOR KLASSIEKE HOMEOPATHIE CLAUDIA KENNEDIE

Klassieke homeopathie en allergieën 
   

Ons afweersysteem beschermt normaal gesproken ons lichaam tegen stoffen van buiten. Bij een allergie laat het afweersysteem bij contact met bepaalde stoffen een andere werking zien dan normaal. Het systeem is dan zijn evenwicht kwijt en valt onterecht sommige lichaamsvreemde stoffen aan, die meestal niet schadelijk zijn voor het lichaam. Dit is een allergische reactie.
Het aantal mensen met één of meerdere allergieën groeit snel. Zo heeft 6% van de kinderen een voedselallergie en 20% tot 30% van de mensen heeft last van allergie in de luchtwegen. De toename van het aantal mensen met een allergie wordt onder meer veroorzaakt door luchtverontreiniging, een te goede hygiëne en de kwaliteit van woningisolatie. Ook de overvloed aan voedsel uit verre landen speelt waarschijnlijk een rol.

Voor steeds meer allergieën slaat een homeopathische behandeling goed aan.
Met name op het gebied van hooikoorts is de afgelopen jaren een aantal studies uitgevoerd met opmerkelijke resultaten. Er zijn in totaal tien studies gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften over de homeopathische behandeling van hooikoorts.

Zeven ervan waren statistisch significant en positief voor homeopathie. Reden voor de homeopathie om daar het grote publiek over in te lichten.

Zowel de homeopathie als de reguliere geneeskunde zien allergiesymptomen als een bijzondere, meestal heftige uiting van het immuunsysteem van de mens. Echter, bij de behandeling zijn verschillen waarneembaar. Regulier adviseert men vooral om het schadelijke allergeen te mijden of geeft men antihistaminica of hormonen, die de allergische reactie onderdrukken. Een homeopathische behandeling kan het lichaam minder gevoelig maken voor een bepaald allergeen door isopathie: er worden dan homeopathische geneesmiddelen gegeven die gemaakt zijn van een allergeen, bijvoorbeeld pollen of huisstofmijt. Een homeopaat kan ook een constitutiemiddel zoeken, dat zowel bij de individuele allergiesymptomen past als bij het totale functioneren en het karakter van de patiënt.

< terug naar informatiefolders