PRAKTIJK VOOR KLASSIEKE HOMEOPATHIE CLAUDIA KENNEDIE

Klassieke homeopathie en hoofdpijnIedereen heeft wel eens hoofdpijn, vaak van korte duur, onschuldig van aard en meestal gaat het vanzelf over. Maar soms kan hoofdpijn het leven van alledag behoorlijk moeilijk maken.

Er zijn diverse soorten hoofdpijn, migraine en spanningshoofdpijn komen het meeste voor.

Migraine is te herkennen aan (periodieke) aanvallen, meestal kloppen of bonzend van aard, komt vaak aan één kant van het hoofd voor en gaat vaak samen met misselijkheid, overgeven en een gevoeligheid voor licht en geluid.

Spanningshoofdpijn voelt meestal aan als een strakke band of een doffe druk op de schedel, de slapen of het achterhoofd en deze hoofdpijn is vaak gerelateerd aan stress, spanning of overbelasting.


Hoofdpijn is goed homeopathisch te behandelen.

In de homeopathie zien we hoofdpijn als een verstoring in het energieveld van de mens. Met een homeopathisch middel herstellen we de verstoring, waardoor de hoofdpijn verdwijnt: je komt weer in balans.

Het is belangrijk om tijdens het homeopathisch consult een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van de hoofdpijn te geven. U kunt hierbij denken aan de precieze plaats waar de hoofdpijn zit, de beleving van de hoofdpijn, (bijvoorbeeld een kloppend, zwaar gevoel) maar ook aan de bijkomende klachten die u heeft. Een homeopathisch middel wordt namelijk voorgeschreven op het totale beeld, het is een geneesmiddel op maat!

< terug naar informatiefolders