PRAKTIJK VOOR KLASSIEKE HOMEOPATHIE CLAUDIA KENNEDIE

Klassieke homeopathie, informatie na het
eerste consult 

Het eerste consult

Wanneer u voor het eerst bij een klassiek homeopaat komt, kunt u verbaasd zijn over de hoeveelheid vragen die u gesteld worden.
Wat hebben uw voedingsvoorkeuren nu met uw chronische migraine te maken?
Een klassiek homeopaat is hierin geïnteresseerd, omdat het homeopathisch geneesmiddel precies bij uw klachten én uw persoonlijkheid moet passen.
Het is een geneesmiddel op maat!

Soms krijgt u een homeopathisch geneesmiddel direct na het consult mee, maar meestal wordt het geneesmiddel nagestuurd.
 

 

Het gebruik

Een homeopathisch geneesmiddel kan het beste ’s ochtends worden ingenomen, ongeveer een half uur voor het ontbijt.
De wijze van innemen staat beschreven op het innameformulier dat u bij het homeopathisch geneesmiddel krijgt.
Het gaat meestal om het oplossen van enkele korrels, het oplossen van enkele druppels of het ruiken aan een flesje met het geneesmiddel.
Ook de frequentie van innemen staat beschreven op het innameformulier.

Tijdens het gebruik van een homeopathisch geneesmiddel is het verstandig tijdelijk geen koffie te drinken of pepermunt te gebruiken. Ook tandpasta met pepermunt kunt u beter vervangen door mentholvrije tandpasta. Vermijd tevens sterke geuren als parfum en chloor.
Deze producten kunnen de werking van het homeopathisch geneesmiddel namelijk verstoren.

< terug naar informatiefolders

Reacties

U kunt de eerste dagen na aanvang van het gebruik van het homeopathisch geneesmiddel reacties krijgen als slaperigheid, hoofdpijn of een verergering van uw klachten.
Dit is een normale reactie op een homeopathisch geneesmiddel. Wanneer de reacties ondraaglijk zijn of wanneer de verergering langer dan twee dagen duurt, is het verstandig even contact op te nemen.

Na enkele uren of dagen (afhankelijk van de klachten) zult u een verbetering van uw klachten bemerken en een toename van uw energie. Dit is hét teken dat het geneesmiddel werkt.

Na verloop van tijd kunt u een terugval krijgen, u zit wat minder lekker in uw vel of uw klachten spelen weer op. Dit is het moment waarop u weer contact opneemt met uw homeopaat om te overleggen over een herhaling van de inname. Herhaal uw geneesmiddel altijd in overleg met uw homeopaat!

U kunt ook oude klachten terugkrijgen of nieuwe klachten krijgen. Wanneer de klachten te erg worden, is het verstandig even contact op te nemen. Waarschijnlijk is uw huidige geneesmiddel niet meer passend en heeft u een nieuw geneesmiddel nodig.

Wanneer u binnen twee weken na het gebruik van het geneesmiddel helemaal geen reactie bemerkt, kunt u het beste even contact opnemen. Misschien is het gekozen geneesmiddel toch niet het juiste voor u of is eerst een ander geneesmiddel nodig.
Het betekent niet automatisch dat homeopathie niets voor u kan doen!

 
 
Dit is slechts een gedeelte van de folder ‘Klassieke homeopathie, informatie na het eerste consult’. De volledige folder is in mijn praktijk verkrijgbaar.